Charter Klipper De Hollandia

De Hollandia

 

100 jaar De Hollandia

Geschiedenis van zeilschip Hollandia

In 1913 word de Hollandia gebouwd in Raamsdonkveer. De Hollandia krijgt de naam Raspoetin. De Raspoetin heeft vracht vervoert.  Veel van de geschiedenis is niet bekend.

In 1987 koopt Dhr. Hoogeveen de Raspoetin. Meneer Hoogeveen heeft confectiebedrijven gehad en heeft alles verkocht.. Zijn schoonzoon bouwt een charterschip op. En Dhr. Hoogeveen wil dat ook gaan ondernemen. Hij wil een luxe comfortabel schip opbouwen.  Hij wil het anders gaan doen. Daarom word het ook een wit schip met rood wit blauwe strepen. Zelfs in de zeilen komen rode en blauwe strepen.

Hij koopt het casco en laat het casco ombouwen tot de Hollandia. De Hollandia komt meteen onder zeekeur. De eerste jaren vaart de Hollandia ook vanuit Denemarken.

In 1994 gaan Mark Jongedijk en Esther Visser in loondienst varen voor Dhr. Hoogeveen.  De Heer Hoogeveen heeft dan het schip te koop staan. Na een dagtocht met de ABN-AMRO gaat er een balletje rollen. Vanaf  1995 zijn Mark en Esther de trotse eigenaren van de Hollandia. vanaf 2014 is het schip in het bezit van Mark Jongedijk.

 

We willen dit jaar ook aandacht besteden aan het 100 jarige bestaan van de Hollandia. De gasten zullen bij aankomst feestelijk verwelkomt worden met een hapje en een drankje.

Contact:

0517-234234

info@dehollandia.nl